Страхотен Григор Димитров се класира за 1/4-финалите на мастърса в Торонто. За да продължи напред номер 8 в мъжкия тенис се справи изключително трудно с Томи Робредо (Испания), побеждавайки го със 7:5, 5:7, 6:4. Успехът бе първи за хасковлията срещу испанеца, който бе спечелил единствения досега двубой помежду им, но на клей в Барселона.

В следващата фаза Димитров ще се изправи срещу стария си познайник Кевин Андерсън от ЮАР. Досега двамата са се срещали шест пъти. За последно това се случи на финала в Акапулко в началото на март, където нашето момче спечели турнира категория АТП 500 след успех с 2:1 сета (7:6 (1), 3:6, 7:6 (5)).

В първия сет двамата печелеха подаванията си, за да се стигне до 12-ия гейм, в който нашето момче проби и го затвори при 7:5. Вторият стартира чудесно за Гришо и вероятно доста от зрителите по трибуните и пред телевизорите са си мислели, че срещата ще приключи бързо. Димитров поведе с 3:0, след което и с 4:1. Допусна обаче пробив в седмия гейм, който Робредо затвърди за 4:4. Видимо имаше спад в играта на нашето момче, защото стабилната игра на испанеца и малкото грешки, които допускаше го върнаха в играта и той изравни след 7:5.

В решителния трети сет Григор и Робредо продължаваха да печелят сервисите си. Но с тази различка, че Димитров винаги повеждаше в резултата. И това до някаква степен му спомогна при 5:4 в негова полза. Робредо подаваше и на някоко пъти бе близо да изравни. Блестящата защита на българския тенисист и агресията при контраатака обаче показваха защото прогресира така сериозно в мъжкия тенис. И още при втория си мач-бол Григор Димитров накара сериозният брой българи по трибуните да изригнат от радост за крайното 6:4.

Томи Робредо - Григор Димитров - 5:7, 7:5, 4:6

grigooor.jpg

460.jpg

4500m.jpg