Григор Димитров се подготвя в Хасково за демонстративния мач с Новак Джокович, който ще се проведе във вторник в "Арена София" (от 20:00 часа). 

Най-добрият ни тенисист проведе тренировка днес на тенис кортовете на Кенана с баща си - треньорът Митко Димитров.

Гришо, който е и картотекиран в ТК “Хасково”, също така се срещна и с едни от най-върлите си фенове на кортовете в Хасково.

33-годишният Димитров изглежда в добро състояние, след като контузия го спря по пътя към втори полуфинал на US Open по-рано този месец. Българинът не успя да демонстрира най-доброто си лице в мача с Франсис Тиафо и бе принуден да се откаже заради физически проблем. Такъв го възпрепятства и на "Уимбълдън" преди няколко месеца.

Във вторник от 14 часа Гришо ще даде пресконференция в столичен хотел. Най-добрият ни тенисист ще проведе и открит урок за деца преди двубоя с Джокович в "Арена София". Мачът със сърбина се очаква да започне не преди 20:00 часа. 

Българинът и бившият №1 в света имат 13 мача помежду си. Григор е постигнал само една победа срещу сърбина - на Мастърса в Мадрид през 2013 г. Последният им мач бе на финала на Мастърса в Париж в края на миналата година, когато Ноле спечели в два сета.

 подкрепя българския спорт

Снимки: Haskovo.live