Григор Димитров бе включен в състава на Европа за предстоящия отборен турнир по тенис „Лейвър Къп“. Състезанието ще се проведе в Берлин през следващата седмица, а българинът ще замени Рафаел Надал. Испанският тенисист се оттегли от участие, защото иска да се съсредоточи върху възстановяването си. Надал игра за последно на Олимпиадата в Париж и пропусна Откритото първенство на САЩ, тъй като не беше във форма. Така Григор Димитров ще участва и на турнира в Берлин, който ще бъде проведен между 20 и 22 септември.

Българинът за последно игра на „Лейвър Къп“ през 2018 година, когато записа един мач на сингъл срещу Франсис Тиафо (САЩ) – 6:1, 6:4 и един на двойки с Давид Гофен (Белгия), с който се наложиха над Джак Сок (САЩ) и Ник Кириос (Австралия) – 3:6, 4:6. Димитров помогна на селекцията на Европа да спечели трофея срещу отбора на останалия свят с 13:8.

Преди „Лейвър Къп“ Григор Димитров ще зарадва и феновете в България с демонстративен мач с Новак Джокович на 17 септември.

В отбора на Европа Димитров ще бъде съотборник с Карлос Алкарас, Александър Зверев, Каспер Рууд, Стефанос Циципас и Даниил Медведев. За отбора на Света, воден от Джон Макенроу, ще играят Тейлър Фриц, Франсис Тиафо, Бен Шелтън, Танаси Кокинакис, Франсиско Черундоло и Алехандро Табило.

Тазгодишното издание на „Лейвър Къп“ ще бъде последно за Макенроу и Борг. През следващия сезон те ще бъдат заменени съответно от Андре Агаси и Яник Ноа. През 2025 г. турнирът ще се проведе в Сан Франциско.