Григор Димитров очаквано беше разочарован на пресконференцията си след загубата от Новак Джокович. Българинът отстъпи на сърбина с 4:6, 6:3, 6:7(2), 6:7(6) и не можа да стори чудото и да се класира на финала на "Уимбълдън". Григор все пак изпълни една от целите си за този сезон - дебют в Топ 10 и ще започне следващата седмица под №9 в света.

"Разбира се, че съм ядосан. Излязох на корта, за да спечеля. Стартирах бавно, но в един момент започнах да играя наистина добър тенис и човек никога не знае какво щеше да се случи, ако бях спечелил този четвърти сет. Моментът бе на моя страна, но Ноле излезе победител, така че не ми остава друго, освен да го поздравя", коментира Гришо.

"Няма за какво да съжалявам. Всичко е пред мен и всичко е въпрос на време. Със сигурност ще спя лошо тази нощ, тъй като в съзнанието си ще разигравам мислено всички топки от четвъртия сет, но това е положението. Определено ме чака безсънна нощ", разочарован е българинът.

"Това е първият ми полуфинал от Големия шлем и съм щастлив, че стигнах дотук. Наистина се намирам в прекрасен период, няма какво да крия. Това е ценен урок, който ще ми послужи със сигурност за бъдещето. В играта ми днес имаше много върхове и спадове", продължи Гришо.

"Мисля, че се намирам в добра форма, тренирам добре и върша добра работа както на корта, така и извън него. Концентрирам се върху следващия мач, който ще играя, без значение в какъв турнир участвам. Уча се от мачовете срещу такива тенисисти и ще атакувам върха по един по-различен начин. Разбира се, ще трябва да започна да играя по-добре, когато се стигне до подобни мачове, но днес бе един добър урок. Има много положителни неща от мачовете ми през последните седмици в Англия. Това бе едно солидно представяне през последните седмици и продължавам напред. Няма да гледам назад", завърши Григор Димитров на пресконференцията след двубоя си с Джокович.