Българската звезда на световния мъжки тенис Григор Димитров говори за следващия си съперник на Аустрелиън Оупън – Анди Мъри. През изминалата нощ Гришо се класира за 1/8-финалите на турнира в Мелбърн след победа с 3:2 над Маркос Багдатис (Кипър).
 
„Винаги се вълнувам, когато играя срещу Мъри. В Париж претърпях тежка загуба от него (3:6, 3:6) и очаквам интересен мач. Обичам подобни предизвикателства. Физически и психически съм готов. Ще играя за победа“, обяви Григор Димитров.
 
„Не мисля, че победата ми над Мъри на 1/4-финалите на „Уимбълдън“ е най-силният мач в кариерата ми. Просто се случи, че играх много добре и използвах всяка негова грешка. Ако бяхме играли един кръг по-рано, той вероятно щеше да има съвсем друга нагласа към мача и по-голяма концентрация“, допълни хасковлията.
 
„Очаквам Анди Мъри да промени играта си в мача срещу мен. Този път сценарият ще е различен. Малцина от топ играчите залагат на плоски удари в началото на мача. Сигурен съм, че очаква с нетърпение нашия мач, още повече има нови треньори и по-голяма мотивация“, анализира българският тенисист.
 
„Имаме един мач помежду си в турнир от Големия шлем и мисля, че тогава и двамата не бяхме себе си. Мачовете ни обикновено са равностойни и големи битки. Познаваме се. Нямаме тайни на корта, а това е добре, тъй като знаем какво да очакваме. Всичко опира до възползването от открилите се шансове. С него се уважаваме, но добрите чувства свършват щом излезем на корта“, призна Димитров.