Григор Димитров не пожела да разкрие каква е причината за размяната на реплики между него и Марди Фиш. Както е известно, днес българинът разби осмия в света с 6:2, 6:1 на сингъл, след което с Цветана Пиронкова биха американеца и партньорката му Бетани Матек-Сандс с 8:5 при двойките. Дуото ни влезе в топ 4 на отборната надпревара “Хопман Къп” при първото си участие в нея.

Още след първия сблъсък 30-годишния Фиш жестикулираше гневно към публиката и си позволи да се изплюе на корта. При 4:3 за нашия тим при двойките американецът започна словесна атака срещу Димитров и едва беше успокоен от съдията и партньорката си. След края на срещата Гришо и Марди се поздравиха.

“Не знам какво се случи. Марди беше доста изнервен след мача на сингъл. Не бих желал да казвам изреченията които той каза, нито да повтарям диалога между нас. Явно съм го обидил с нещо, а нямам никаква представа с какво. Нещата, които той ми каза не бяха от добро естество. Той е топ 10 играч и никой не си позволява да му направи забележки по време на мач", коментира 20-годишният българин.