Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Григор Димитров даде обширно интервю пред английското издание „Атлетик“ преди старта на „Уимбълдън“ в понеделник, 1 юли. 33-годишният тенисист, получил прякора Бейби Фед, призна, че не харесва сравненията с Роджър Федерер. 

"Честно казано, в началото ми беше смешно, а след това започнах... не да го мразя, но не ми харесваше, защото нямаше никакъв смисъл. Толкова сме различни… Да, имаме някои прилики, но наистина не сме едни и същи хора и мисля, че беше толкова ненужно. Едно от пожеланията, които бих имал към едно младо момче, е да не бъде сравнявано с някого. Мисля, че това вероятно беше едно от най-лошите неща, с които трябваше да се справя в кариерата си. Никога не ми е харесвало и никога не ми е носило нищо добро. Разбира се, че съм поласкан, но винаги съм искал да бъда себе си", откровен е Григор.

Българинът разказва повече и за работата си с Джейми Делгадо. "Джейми е невероятен. Той има толкова много опит, наистина ми помага да погледна на себе си от друга гледна точка. Това автоматично ми дава добър манталитет да гледам напред и да преживявам играта по малко по-различен начин", казва Григор.

Димитров допълва, че винаги е бил самокритичен, още от времето, когато е бил дете. Първата ни ракета си припомни и страхотния мач, който изигра с Карлос Алкарас на четвъртфиналите в Маями, когато спечели с 6:2, 6:4.

"Изиграх невероятен мач. Случва се. Всичко, до което се докоснеш, се превръща в злато. Това са много редки случаи, но когато се появят, ги приемаш, а това беше един от тези мачове. Знам, че когато играя такъв тенис, е изключително трудно да бъда победен. Имаше причина да стигна до финала на този турнир", коментира Гришо.