Григор Димитров бе избран за един от топ тенисистите, които да участват в специално видео на АТП. В него българинът и колегите му обясняват какви са предизвикателствата в този спорт, както и какво се налага да преодолееш.

“Като тенисист понякога се чувстваш наистина унил след загубите, но красотата на този спорт е, че всяка седмица имаш нов шанс да се докажеш и да бъдеш по-добър играч. В дадени моменти психическата устойчивост ти помага да покажеш по-добра игра на корта”, коментира Гришо.

“Контузията в гърба е трудност, с която се опитвам да се справя през последните години. Знаете, че постигнах някои от най-добрите си резултати преди операцията. Предизвикателството за мен не е на корта, а извън него. Стресиращо е, когато се опитваш да се подобряваш всекидневно, а не си здрав. Това е наистина трудно”, казва Анди Мъри.

“Претърпях операция, а след 5-6 седмици отново бях на корта. Да се завърна толкова бързо бе наистина голямо предизвикателство за мен”, споделя от своя страна Кевин Андерсън.

“Приемам остатъка от кариерата си като едно ново предизвикателство. Искам да повторя отново тениса, който играех в Ню Йорк, а също така да се опитам да показвам най-доброто си ниво всяка седмица. Това е най-голямото предизвикателство, срещу което ще се изправя, но е и голяма мотивация за мен. Спечелих титла от Големия шлем и чувството е невероятно, но искам да продължавам да се представям добре. Не искам да се задоволявам с този трофей и с моя екип трябва да продължаваме да работим здраво”, са думите на Марин Чилич.