Григор Димитров си осигури за втори път в своята кариера участие на 1/4-финалите на Аустрелиън Оупън след 2014 година. Българският тенисист днес се наложи над Денис Истомин след 2:6, 7:6(2), 6:2, 6:1 и в спор за място на полуфиналите ще спори с Давид Гофен (Белгия).

След днешната победа над узбекистанеца Гришо даде обширно интервю, в което говори за тежките моменти в кариерата си, възвърнатата наслада от тениса и... мястото на любовта в живота му.

"В професионалния тур съм от 8 години и знам какво да правя, за да имам успехи на корта. Щастлив съм, че започнах работа с Валверруд в края на миналия сезон. Той ми помогна много, за да променя някои неща в играта си и поведението си. Започнах да вярвам повече в себе си и потеглих силно с титлата в Бризбейн след победи над топ тенисисти. Продължавам и на Аустрелиън Оупън, така че съм определено щастлив. Предстои ми тежък мач с Гофен. Не мисля обаче, че има с какво да се изненадаме. Със сигурност, той е и един от най-силно защитаващите се тенисисти.".

"Постоянно се говори за отпадането от турнира на Джокович и Анди Мъри. Но за мен това е нормално. Просто двама тенисисти отпаднаха от турнира. Голяма работа. Всеки може да победи всеки", добави Димитров на пресконференцията днес.

Относно тежките периоди в кариерата си, Димитров сподели: "Имаше периоди, в които не се намирах на добро място от психологическа гледна точка. Не искам да кажа, че бях ядосан, но имаше неща, които се случваха около мен и трябваше да преоткрия вдъхновението си. Трябваше да намеря начин отново да играя и да се наслаждавам, да обичам. Тенисът е най-добрият ми приятел и „човекът“, на когото разчитах да ми помогне с тази задача. Излизах на корта и ден след ден усещах това чувство, което ме накара да кажа, че отново се влюбвам в тениса".

"Опитвам се държа личния си живот далеч от корта. Когато бях млад, ми бе по-трудно да правя разликата между любовта към тениса и личната. Имаше период, в който не успявах да се справям с двете неща. Но човек се учи. Предполагам, че пораснах. Не искам да кажа, че съм се поучил от грешките си, но се научих. Това ми помага. Да се надяваме, че ще ми бъде от помощ в бъдеще, когато става въпрос за влюбване и т.н", добави първата ни ракета. 

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И СХЕМА ПРИ ЖЕНИТЕ - АУСТРЕЛИЪН ОУПЪН

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И СХЕМА ПРИ МЪЖЕТЕ - АУСТРЕЛИЪН ОУПЪН