Григор Димитров не скри задоволството си от успеха над Филип Колшрайбер в първия кръг от турнира в Мадрид. Най-добрият ни тенисист се наложи със 7:6(7), 6:4 и си уреди участие в следващата фаза, където ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между Роберто Баутиста Агут и Иво Карлович.

"Победата е най-важното нещо днес. Нямах особени очаквания от себе си. Имах няколко разочароващи представяния напоследък, но съм фокусиран над всяка тренировка, точка, мач. Целият ми тим работи зад сцената да ми помага за позицията. Искам да се върна, където бях. Надявам се да нямам контузии и да играя добре на тези 3 клей-турнира. После ще видим. Понякога успехът е много близо", каза най-добрият ни тенисист пред tennis24.bg.

Гришo разкри, че към момента приятелката му Никол Шерцингер не е в Мадрид.

"Няма я в момента. Дали има планове да дойде за следващите кръгове? Най-близките са до мен в такива ситуации, така че дано стигнем до тези фази".

Относно така дискутираната тема около отношенията на Димитров с Мария Шарапова, самият той сподели: "Няма лоши чувства между нас. Всички сме колеги и сме в добри отношения.  Гледаме напред и сме тук с обща цел – да играем красив тенис, да радваме публиката, да се борим в мачовете и побеждаваме. Това е най-важното, оттам какво кой ще каже е без значение".