Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще изиграе първия си мач от сезона на трева на турнира от сериите АТР 500 в “Куинс” в понеделник. 

Двубоят на Гришо срещу топ ракетата на Великобритания Камерън Нори е трети в програмата на централния корт. Тя започва в 14:00 часа, така че би трябвало около 17:00 да стане време за мача на Григор.

Преди него на зелената настилка ще се проведат сблъсъците Райли Опелка - Алекс де Минор и Тейлър Фриц - Джак Дрейпър.

 Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Димитров и Нори ще изиграят трета среща помежду си, след като миналата година британецът победи на полуфиналите в Индиън Уелс и преди това в първия кръг в Маями. Самият Нори е финалист от миналогодишното издание на турнира в “Куинс, а Гришо отпадна в самото начало след поражение от Феликс Оже-Алиасим.

Григор е в изключително по-силната долна половина на схемата в “Куинс”, като при евентуален успех ще се изправи срещу Ботик ван де Зандсхулп или квалификанта Пол Джъб. 

Както е известно, Димитров има топли спомени от турнира в лондонския комплекс, където спечели титлата през 2014-та и достигна до полуфиналите през 2017-а, а и в двата случая последен съперник му беше Фелисиано Лопес.