ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Българската тенис звезда Григор Димитров говори преди участието си на Australian Open (16-29 януари). Той бе гост в официалния подкаст на турнира AO radio и отговори на интересни въпроси извън представянето му на корта. Гришо каза, че не смята скоро да се отказва от тениса и обеща да бъде по-открит пред феновете.

Димитров бе попитан дали освен като тенисист се възприема и като шоумен.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

"Това е коварен въпрос. Наистина ли ме мислите за шоумен? Но не завършен, може би 50:50? Добре, съгласен съм на това. Не знам. Мисля, че през годините винаги е имало една част от мен, която искам да покажа на феновете, но като цяло професионализмът ми надделява. Мисля, че през годините намерих много добър баланс в това отношение. Вероятно сега, на по-късен етап от кариерата ми, може би трябва да съм по-отворен и да позволя както на феновете, така и на другите играчи да видят и други неща, свързани с мен. Както казах обаче, мисля, че в момента поддържам добър баланс", заяви Гришо, след което каза какво би искал да видял по-младите играчи от него.

"Сложно е. Бих искал да видят какво е да играеш на тази възраст, когато вече не мислиш толкова за точки и ранкинг и като цяло нагласата и излъчването ти са различни. Винаги съм казвал, че тенисът е маратон, а не спринт. Често виждаме млади играчи, които се справят страхотно в първите 2-3 години от кариерата си, но след това нивото им спада значително.

Идва момент, в който спортът започва да оказва влияние върху тялото ти, а психологическите ти способности също се променят. Постоянството обаче компенсира всичко това. Това е частта от играта, която бих искал да им покажа", заяви Григор, след което потвърди, че не смята скоро да спира с тениса.

На въпроса дали все още има мечти, свързани с тениса, Димитров отговори: "Да, всеки ден. На 31 години съм, не съм толкова стар. Мисля, че все още имам какво да покажа. От физическа и психологическа гледна точка това може би е най-добрата форма, в която някога съм се намирал.

По време на предсезонната подготовка свърших много работа във фитнеса, както и извън корта като цяло, и това ми дава криле, ако мога така да се изразя. Вълнувам се за предстоящия сезон и това е един от основните ми извори на мотивация. В момента не се състезавам с никого, напредвам със собствено темпо“, каза българинът.

Гришо излиза срещу Аслан Карацев в първия кръг на Аустрелиън Оупън, а при успех ще се изправи срещу Ласло Джере или Зизу Бергс във втората фаза. В трети кръг е възможен двубой с Новак Джокович, а останалите му потенциални опоненти за този етап от турнира са Роберто Карбайес Баена, Уго Делиен и Енцо Куако.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК