ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК! 

Григор Димитров нямаше късмет при жребия за Аустрелиън Оупън, който му отреди на старта да се изправи срещу руснака Аслан Карацев. Първият турнир от Големия шлем за годината ще се проведе от 16 до 29 януари.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

До момента Димитров и Карацев са се срещали два пъти. Световният №52 вече е побеждавал Григор на Аустрелиън Оупън. Карацев спря първата ни ракета на 1/4-финалите в Мелбърн през 2021 г. и това се явява удобна възможност за реванш. Тогава руснакът надделя с 2:6, 6:4, 6:1, 6:1. 

Димитров пък се наложи на същата фаза срещу Карацев в Сан Диего няколко месеца по-късно - 6:1, 1:6, 6:2.

При успех на старта в Мелбърн, Гришо ще играе срещу Ласло Джере (Сърбия) или квалификант, а в трети кръг би могъл да се изправи срещу рекордьора по титли (9) в турнира Новак Джокович. Ноле ще играе с Карбайес Баена при завръщането си в турнира.

Припомняме, че преди часове българинът взе участие в благотворителната инициатива "Тенис за мир" в Мелбърн, която събира средства в подкрепа на Украйна.

Водачът на схемата Рафаел Надал стартира срещу Джак Дрейпър, а при победа го очаква Брендън Накашима или Макензи Макдоналд. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК