Предупреждения, счупени ракети и сериозни обвинения - редица необичайни ситуации, случили се в предпоследния от програмата за деня в Маями мъжки двубой вчера между Вашек Поспишил и Макензи Макдоналд. Държанието на канадския тенисист бе много необичайно, а напрежението в играта му бе видимо за всички. Но защо Поспишил бе толкова напрегнат?

През миналия сезон световният номер 67 и Новак Джокович основаха заедно PTPA - независим профсъюз на играчите. Причината беше разочарование от начина, по който ATP представлява тенисистите и желанието за промяна, пише tennis.bg. Публично всичко винаги е било много приятелски настроено между PTPA и ATP, но държанието на Поспишил вчера показва, че ситуацията е малко по-различна.

Канадецът "избухна" при резултат 3:5, а щом счупи ракетата си на корта, получи първо предупреждение от съдията. Вашек сервираше за оставане в сета, когато нова серия от грешки доведе до два сетбола за Макдоналд. Поспишил, умишлено или не, пресрочи позволеното време за изпълнение на начален удар, за което получи второ предупреждение и бе наказан с отнемане на една точка, а именно това му коства и загубата на първата част.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Арбитърът в двубоя Арно Габа се опита да успокои Поспишил, докато канадецът седеше на стола си по време на почивката между отделните части. Но въпросът какво се случва, накара Вашек да сподели всичко, което му бе в главата и се отразяваше на играта му в последните минути. 

"Какво се случва днес? В продължение на час и половина вчера шефът на АТР ми крещеше на среща на играчите, защото опитвам да обединя тенисистите. Час и половина. Лидерът на АТР. Доведете го… Скапан задник!". 

Гада се опита да успокои тенисиста, предлагайки му да разреши проблемите си извън корта, но Вашек продължи: "Ако искаш, ме отстрани, с удоволствие ще съдя цялата тази организация.".

Впоследствие мачът продължи, а Поспишил съумя да се овладее и дори спечели втория сет, но това не бе достатъчно и в крайна сметка отстъпи на Макензи Макдоналд и бе елиминиран от турнира в Маями след 3:6 6:4 3:6.

Григор Димитров също участва в надпреварата - ще стартира утре с мач от втория кръг срещу 25-годишния британец Камерън Нори.