Гръцкият тенисист Стефанос Циципас се класира за първия си финал в турнирите от "Големия шлем", след като победи германеца Александър Зверев с 6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3 в първия полуфинал от мъжката схема на турнира "Ролан Гарос". Там ще очаква един измежду Новак Джокович и Рафаел Надал.

Първият сет стартира вихрено за Циципас, който поведе с ранен пробив и бързо покачи преднината си до 3:0. Постепенно Зверев се окопити, само че продължаваше да стои твърде пасивен и това даваше възможност на гърка да доминира в разиграванията от основната линия, като авансът на световния номер 5 остана до края на частта.

Във втория сет нещата се развиха по абсолютно същия начин, но този път германецът беше този, който се откъсна напред с брейк, ала приликите приключиха дотук, защото шампионът от Монте Карло влезе в аболютно безпогрешен режим и Саша не съумя да спечели даже гейм повече.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Третата част отново имаше обнадеждаващ старт за по-нискоранкирания състезател, тъй като Циципас предаде подаването си и тотално изгуби ритъма си на ретур, докато Зверев значително покачи процента си на вкаран първи сервис, елиминирайки всякакви шансове пред съперника си за завръщане в резултата и така сведе пасива си до минимум.

Тенденцията се запази в четвъртия сет, където германецът отново потегли ударно, а същевременно вече все по-често навлизаше в пределите на корта и ролите изцяло се обърнаха. Елинът пък изгуби напълно ритъма си, като наглед съпротивителните му сили бяха на привършване и изходът от срещата щеше да се определи в решителна част.

Там Стефанос бе на път да достигне да тотален разпад в представянето си, само че някак намери сили да отрази три поредни брейкбола и това го зареди с нужната увереност, която му позволи на свой ред да се постави в такава позиция и пробивът в сметката на Циципас не закъсня. Оттам насетне инициативата беше изцяло в ръцете на гръцкия тенисист, който заслужено се поздрави с най-голямата победа в кариерата си!