ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Номер 1 при дамите Ига Швьонтек (Полша) победи петата в ранглистата Онс Жабьор (Тунис) с 6:2, 7:6 (7:5) за близо два часа в тазгодишния финал на US Open. Двете имаха по две победи в последните си четири двубоя, но очакванията за оспорван мач не се оправдаха, поне в началото. 

Титлата е втора за годината след успеха на "Ролан Гарос" и общо трета в кариерата й, като полякинята е най-младата тенисистка (21 г.) с три трофея от Големия шлем след Мария Шарапова насам. Успехът й донесе чек на стойност 2,6 милиона щатски долара.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Швьонтек проби съперничката си при първия си опит, след което поведе с 3:0. Жабьор опита да върне интригата за 3:2, но веднага след това допусна пробив за 4:2. При 5:2 тунизийката не издържа и се пропука още веднъж за крайното 6:2.

Вторият сет започна по идентичен начин и полякинята поведе с 3:0. Швьонтек отново допусна пробив за 3:2, но пак не позволи на съперничката си да го затвърди и дръпна с 4:2. За разлика от първия сет обаче Жабьор успя да стигне до втори пробив и направи резултата 4:3, след което сервира и стигна до 4:4. Швьонтек спаси три брейкбола и поведе с 5:4, но тунизийката доведе сета до 5:5. Номер 1 при дамите поведе с 6:5, след което пропиля мач пойнт, а сетът влезе в тайбрек.

В него двете тръгнаха с по два пробива, след което записаха по още два за 5:5. Тогава Швьонтек проби, а след това затвърди постигнатото за 7:5.

На полуфиналите Швьонтек победи Арина Сабаленка с 3:6, 6:1, 6:4, а Жабьор се справи с Каролин Гарсия с 6:1, 6:3.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК