Испанският тийнейджър Карлос Алкарас спечели титлата от турнира по тенис от сериите Мастърс 1000 в Маями. Смятаният за наследник на Рафаел Надал заслужи овации с представянето си. 
18-годишният Алкарас се наложи със 7:5, 6:4 над Каспер Рууд във финала на надпреварата. За испанеца това е първа титла от турнир от подобен ранг.

Преди две седмици той игра на полуфиналите на турнира в Индиън Уелс, където загуби от именития си сънародник Рафаел Надал. С успеха си Алкарас стана най-младият шампион в историята на турнира в Маями, подобрявайки постижението на Новак Джокович, който взе титлата на 19. 

Поставеният под номер 14 в схемата Алкарас започна колебливо мача и допусна Рууд да поведе с 3:0 гейма. Постепенно той взе инициативата и изравни при 4:4. Алкарас обаче успя да направи още пробив малко след това - за 6:5, след което отрази една точка за пробив в 12-ия гейм, за да затвори първата част при третия си сетбол.

Това явно повлия на Рууд и той допусна два ранни брейка във втория сет, за да изостане с 0:3 гейма, а в крайна сметка испанецът взе и втората част след 6:4.