Шампионката от Откритото първенство на САЩ по тенис Ема Радукану (Великобритания) изненадващо отпадна още във втория кръг на "Ролан Гарос". 19-годишната британска сензация и 12-a поставена в схемата загуби от Александра Саснович (Беларус) с 6:3, 1:6, 1:6. Мачът продължи малко повече от 2 часа игра.

Саснович в момента е на 47-ото място в световната ранглиста. Тя загуби първия сет, но доминираше изцяло в следващите два. Така Саснович записа 16-а победа в кариерата си срещу тенисистка от Топ 20 на световната ранглиста.

Беларускинята се класира за третия кръг на "Ролан Гарос" за първи път при седмото си участие във френската столица. 28-годишната Саснович също така победи Рyдукану на турнира в Индиън Уелс миналата година в първия мач на британката след спечелването на титлата на "Флашинг Медоус".

Топ Коефициенти за Спортни залагания! 

Двукратната носителка на титли от Големия шлем Виктория Азаренка от Беларус също достигна до третия кръг след успех над Андреа Петкович (Германия) с 6:1, 7:6(3) за 1:49 часа.

15-а поставена Азаренка допусна само 13 непредизвикани грешки срещу 42 за германката.

Азаренка е двукратна шампионка от Откритото първенство на Австралия и полуфиналистка от "Ролан Гарос" през 2013 година.

34-годишният Петкович игра на полуфиналите на Откритото първенство на Франция през 2014-а, но оттогава не е надминавала третия кръг на нито един турнир от Големия шлем. Тя има пет титли на клей в кариерата си от надпреварите на УТА.

РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА НА "РОЛАН ГАРОС" - МЪЖЕ
РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА НА "РОЛАН ГАРОС" - ЖЕНИ

Александра Саснович: