Шампионката на US Open Ема Радукану постигна първа победа в кариерата си в основната схема на "Ролан Гарос". В среща от първия кръг при дамите 19-годишната британка победи 17-годишната Линда Носкова с 6:7(4), 7:5, 6:1. 

Чехкинята, която спечели турнира при девойките преди година, изигра изключително силен първи сет и на два пъти водеше с пробив във втория, но в крайна сметка липсата на какъвто и да е опит в подобни мачове и повлия и тя допусна обрат.

Носкова завърши мача с 48 печеливши удара - точно двойно повече от тези на Ръдукану. Чехкинята обаче направи и цели 54 непредизвикани грешки срещу 25 на Ръдукану, което бе един от основните фактори за обрата. 

Във втория кръг поставената под номер 12 британка ще играе с Аляксандра Саснович от Беларус.

От "Ролан Гарос" отпадна поставената под номер 5 в схема Анет Контавейт. Естонката загуби с 6:7(5), 5:7 от австралийката Айла Томлянович. 

Родената в Загреб Томлянович започна по-добре и поведе с 3:0 гейма, но Контавейт бързо изравни. До тайбрека нови пробиви нямаше, но при 4:3 в полза на Контавейт Томлянович реализира три поредни точки и поведе с 6:4, като при втората си възможност затвори сета.

Вторият сет се разви по сходен сценарий. Томлянович поведе с пробив, Контавейт изравни при 4:4, но след това австралийката направи нов пробив за 6:5 и стигна до крайния успех.

Носителката на три титли от "Големия шлем" Анжелик Кербер отрази два мачбола и победи полякинята Магдалена Фрех с 2:6, 6:3, 7:5 след 2 часа и половина игра.

Кербер, която е номер 21 в схемата, изоставаше с 3:5 гейма в третия сет, а Фрех имаше две възможности да затвори срещата на свой сервис при 5:4, но ги пропусна. Германката успя да пробие за 5:5, а след това да направи и още брейк за крайното 7:5.

Следващата съперничка на Кербер ще бъде французойката Елза Жакемо.