206-сантиметровият американец Джон Иснър сензационно победи световния №1 Новак Джокович на полуфиналите на турнира от серията "Мастърс" в Индиън Уелс. Иснър детронира миналогодишния шампион след два тайбрека и трисетова драматична битка - 7:6, 3:6, 7:6. За първи път в кариерата си Иснър ще играе на финал на турнир от тази категория. Негов противник в спора за титлата ще бъде Роджър Федерер, който победи големия си съперник Рафаел Надал с 6:3, 6:4.

Миналия месец Иснър записа впечатляваща победа срещу Федерер за "Купа Дейвис", а сега за първи път в кариерата си победи Джокович, като това бе третият мач между двамата. Иснър спечели след 2 часа и 46 минути игра, като отбеляза 20 аса срещу 8 за сърбина.

Успехът на Иснър ще му позволи да влезе за първи път в кариерата си в Топ 10 на световната ранглиста, а ако спечели и финала, той ще заеме осмо място.

Джокович започна силно и още в третия гейм на първия сет осъществи пробив на нула. Сервирайки за сета при 5:4 обаче сърбинът допусна връщане на пробива. Стигна се до тайбрек, в който американецът реализира третия си сетбол и взе първата част. Във втория сет Джокович реализира пробив в осмия гейм и това му позволи да изравни резултата в сетовете. В решаващата трета част нямаше нито един пробив, а в тайбрека Иснър се откъсна напред в резултата, като поведе с 6:3. Джокович намали изоставането си до 5:6, но Иснър сложи точка на спора с 20-ия си ас в двубоя и лиши Джокович от възможността да се бори за трета титла в Индиън Уелс. Сърбинът триумфира през 2008 и 2011 година, а през 2007 загуби на финала от Надал.