Бившият номер 1 в световната ранглиста Даниил Медведев шокиращо отпадна от Олимпийските игри в Париж, след като загуби от канадеца Феликс Оже-Алиасим с 3:6, 6:7(5).

Първият сет бе много равностоен, а преломният момент настъпи в осмия гейм, когато Оже-Алиасим направи пробив на нула, за да поведе с 5:3. След това канадският тенисист бе убедителен на свой сервис и спечели частта с 6:3.

Канадският тенисист бе много постоянен в своята игра и не позволи нито една точка за пробив на свой сервис на съперника си.

Във втория сет и Оже-Алиасим, и Медведев бяха убедителни в своите подавания и при 6:6 се стигна до тайбрек. 28-годишният руснак направи първия пробив в тайбрека, за да поведе с 4:3, но веднага след това загуби следващата точка на свой сервис – 4:4. Оже-Алиасим осъществи втори пореден пробив за 5:4.

На свой сервис канадецът спечели точката и поведе с 6:4, като стигна до два мачбола.

Оже-Алиасим пропиля първия, който бе на негов сервис, като Медведев намали изоставането си на 5:6, но точно на свой сервис допусна отново колебания и загуби решаващата точка за 5:7.

На 1/4-финалите Оже-Алиасим ще се изправи срещу победителя от мача между Каспер Рууд (Норвегия) и Франсиско Серундоло (Аржентина).