Олимпийският шампион по тенис на сингъл Александър Зверев продължава защитата на титлата си. Германецът се класира за третия кръг на Игрите в Париж след победа с 6:3, 7:5 над чеха Томаш Махач.

27-годишният Зверев, който е номер 3 в схемата, направи 9 аса в мача и реализира 4 пробива от 7 възможности. С победата той успя да вземе своеобразен реванш от чеха за поражението си от него в понеделник в първия кръг на турнира на смесени двойки.

За място на четвъртфиналите Зверев ще спори с австралиеца Алексей Попирин, който надделя срещу 39-годишния Стан Вавринка с 6:4, 7:5 и сложи край на участието на олимпийски игри на шампиона на двойки за 2008 година.

Най-категоричната победа за деня при мъжете постигна Феликс Оже-Алиасим. Канадецът остана на корта само 64 минути при успеха си с 6:0, 6:1 над германеца Максимилиан Мартерер. В следващия кръг Оже-Алиасим очаква победителя от двойката между руснака Даниил Медведев и австриеца Себастиан Офнер.

Друг германец - Ян-Ленард Щруф, не излезе за мача с французина Корентен Муте заради контузия. Така в третия кръг Муте ще срещне номер 9 в схемата Томи Пол. Американецът победи с 6:3, 6:1 чеха Якуб Меншик.

В най-оспорваната среща за деня американецът Тейлър Фриц осъществи обрат и се наложи над британеца Джак Дрейпър с 6:7(3), 6:3, 6:2. Следващият съперник на Фриц ще бъде Лоренцо Музети. Италианецът надделя със 7:6(2), 6:3 срещу аржентинеца Мариано Навоне. 


* Снимка: Profimedia.bg