ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Испанската звезда на тениса Рафаел Надал е претърпял операция в петък вечерта, броени часове преди да навърши 37 години. Това е изненадваща новина, тъй като никой не беше анонсирал подобно развитие на здравословните проблеми на двукратния олимпийски шампион.

От екипа на носителя на 22 трофея от Големия шлем поясниха, че е извършена малка хирургическа интервенция чрез артроскопия. Целта е да се провери нараняването на левия псоас, заради което Матадора не играе на турнири от януари.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Псоас, наричан още "мускул на душата", е един от най-важните мускули в човешкото тяло. Той е единствената директна мускулна връзка между торса и краката. Благодарение на него човекът може да стои изправен, да ходи, да тича, да сяда, да става и да се навежда напред.

Операцията е извършена от лекарите Марк Филипон, травматолога Хауме Виларо и доверения д-р Анхел Руис-Которо от Балеарските острови. Филипон е американски лекар, специализиран в артроскопска ортопедична хирургия, особено при наранявания на тазобедрената става. Той е оперирал олимпийски медалисти, звезди от NFL и NHL, както и голфъри.

Повече яснота относно резултата от извършената интервенция ще има днес. Надал вече обяви, че може да не играе до края на годината. Той все пак си остави една отворена вратичка в случай че се възстанови и Испания се класира за финалите на Купа Дейвис през ноември в Малага.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!