ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Испанската тенис легенда Рафаел Надал потвърди официално, че няма да участва на "Ролан Гарос".

Носителят на 22 титли от Големия шлем, 14 от които, спечелени именно на червените кортове в Париж, не успя да се възстанови от контузия и обяви лошата новина за отсъствие от турнира, която бе разпространена още вчера. 

Освен това има вероятност Матадора да не участва в нито един турнир до края на сезона, за да може да бъде 100% готов за следващия сезон.

Надал допълни, че планира да се сбогува с тениса, наслаждавайки се на играта и затова иска да е здрав.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден! 

"Няма да мога да играя на "Ролан Гарос". Работех всеки ден от последните четири месеца. Те бяха много трудни месеци. Не откривахме решение на проблема, който имах в Австралия. Днес все още съм в позиция, в която не съм готов да се състезавам на стандартите, на които съм свикнал. Не съм човек, който просто ще участва на "Ролан Гарос" без да е готов.

Последните години бяха много позитивни като резултати, тъй като успях да спечеля турнири от Големия шлем и други важни турнири. Реалната ситуация бе, че не можех да се наслаждавам на всекидневната работа. След пандемията тялото ми не бе способно да издържа на всекидневната работа, така че не се наслаждавах на тренировките и на турнирите. Прекалено често спирах заради проблеми. Тренирах с прекалено голяма болка. Трябва да спра за известно време.

Решението ми е да спра. Не знам кога ще мога да се върна на тренировъчния корт. Може би за месец, може би за месец и половина, може би за три, може би за четири. Не знам. Не искам да предсказвам бъдещето. Ще правя това, което смятам, че е правилно за тялото ми и за личното ми щастие.

Не искам да казвам нещо и после да правя друго. Целта ми е да спра, за да си дам възможност да се насладя на следващата година, която най-вероятно ще е последна за мен в професионалния тенис. Това е идеята ми, но не мога да кажа на 100% какво ще се случа. Идеята ми е да се насладя и да се сбогувам с всички турнири. Искам да бъда конкурентноспособен. Вярвам, че ако продължа сега, няма да мога да го направя", заяви Надал.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!