Известният руски тенисист руски тенисист Андрей Рубльов изригна след големия скандал за „Уимбълдън“ и това, че той и останалите представители на Русия и Беларус няма да бъдат допуснати до участие на турнира от Големия шлем в Лондон.

“Това е абсолютна дискриминация. Аз не съм политик. Нищо не знам, не чета и не следя новините. Работя усилено, за да играя тенис, това ми е работата. Нямам образование, така че ще се опитам да обясня как се чувствам. Не знам умни думи, особено по толкова сериозен въпрос”, сподели Рубльов, който заема осмо място в световната ранглиста и ще играе финал срещу световния №1 Новак Джокович на турнира в сръбската столица Белград.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Както е известно, руснаци и беларуси са изключени от участие на „Уимбълдън“ заради войната в Украйна, започнала с руска инвазия на 24 февруари.

Жалбите на световния №8 пък предизвикаха възмущение и украинската тенисистка Леся Цуренко го смля във „Фейсбук“ с омразна публикация.

“Това е човек, който не се интересува какво става в собствената му страна, какво да кажем за съседнатга. Впечатляващо. Пропаст лежи между нашите държави и народи, която преди сякаш и аз не бях забелязвала. Била съм сляпа и сега съжалявам за това”, написа украинката.