Днешният ден от Откритото първенство на Австралия по тенис ще бъде последният поне до заключителните етапи на турнира, в който ще има фенове по трибуните. От 23:59 часа местно време в петък щатът Виктория влиза в петдневен локдаун заради COVID-19 в Мелбърн. Местните власти обявиха, че въвеждат ограничения. 

Изявлението на организаторите на първия за годината турнир от Големия шлем дойде точно, когато Григор Димитров победи Пабло Кареньо Буста с 6:0, 1:0 и отказване на испанецa поради стомашно неразположение. Това означава, че на 1/8-финалите (б.р. - срещу Доминик Тийм или Ник Кириос) Гришо няма да се радва на подкрепата на феновете от трибуните, които му даваха криле в мачовете срещу Марин Чилич, Алекс Болс и Пабло Кареньо Буста.

Заради зачестилите нови случаи на заразени с COVID-19, местното правителство взе решение да се върне към четвърти етап на ограниченията за следващите пет дни. Това означава, че в мачовете на Australian Open няма да се допускат фенове поне до 1/4-финалите. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

Четвъртата фаза на ограниченията означава, че местните могат да напускат домовете си само по четири причини - медицинска помощ, пазаруване на храни, работа и физически упражнения в рамките на два часа дневно.

Припомняме, че самото провеждане на Australian Open стана факт, след като състезателите преминаха през двуседмична карантина в хотели. В този период Григор Димитров и колегите му имаха право на 5 часа дневно навън за тренировки, но тези, които бяха с полети, в които бяха установени заразени с COVID-19, нямаха право да напускат стаите си в рамките на 14 дни.

РЕЗУЛТАТИ И СХЕМА НА АUSTRALIAN OPEN 2020 - МЪЖЕ!
РЕЗУЛТАТИ И СХЕМА НА АUSTRALIAN OPEN 2020 - ЖЕНИ!

Гришо беше подкрепян мощно от сънародници в първите си три мача в Мелбърн: