Григор Димитров се класира на 1/8-финалите на първия за годината турнир от Големия шлем - Australian Open. Българинът прегази Пабло Кареньо Буста с 6:0 в първия сет и поведе с 1:0 във втория, когато испанецът взе решение да се откаже поради стомашно неразположение. Мачът продължи само 38 минути.

Димитров беше безупречен световния №16, който не успя да му вземе нито един гейм. Taка Григор поведе в мачовете срещу Кареньо Буста - 4:3 успеха. Предишната им среща беше спечелена от испанеца в Барселона през 2018 г.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

И този мач на живо изгледа любимата на Григор - Лолита Османова, която беше в ложата му в компанията на треньора Данте Ботини и физиотерапевта Алгис Христов.

На 1/8-финалите Димитров ще има далеч по-трудна задача - ще се изправи срещу третия поставен и финалист от миналата година Доминик Тийм или местния любимец Ник Кириос. Мачът им е по-късно днес.

Припомняме, че в първия кръг на Australian Open Гришо се справи с 43-ия в ранглистата Марин Чилич с 6:4, 6:2, 7:6, а в сряда победи и австралиеца Алекс Болт с 3:0 сета (7:6, 6:1, 6:2).

ГРИГОР ДИМИТРОВ - ПАБЛО КАРЕНЬО БУСТА 6:0, 1:0 и отказ на Кареньо Буста

ПЪРВИ СЕТ
Двамата започнаха с атакуваща игра и спечелиха по едно дълго разиграване в откриващия гейм. Пабло Кареньо Буста имаше възможност да вземе първия гейм, в който сервираше, след непредизвикана грешка на Григор, но българинът осъществи обрат и проби сервиса на опонента си. Във втория испанецът отново поведе, като при 30:15 не успя да задържи преднината си и Димитров обърна резултата, като междувременно записа първия ас в мача - 2:0.

Гришо беше още по-агресивен в третия гейм. При 30:30 той пласира зрелищен бекхенд уинър, след което Кареньо Буста допусна непредизвикана грешка и бе пробит за втори път в мача - 3:0.

В четвъртия гейм българинът донякъде изненадващо допусна обрат от 30:0, но отново бе по-прецизен в решаващите моменти и увеличи преднината си в сета. Испанецът продължи да бъде неубедителен на сервис и Гришо стигна до две точки за пробив, като от втория опит успя да пробие за трети път съперника. Димитров затвори сета с гейм на нула, а на почивката Кареньо Буста поиска медицинско прекъсване, което забави началото на втория сет. Испенецът се оплака от стомашно неразположение и проведе консултация с физиотерапевта.



ВТОРИ СЕТ

Димитров поведе с 40:15 при негов сервис. След скъсен диагонал Кареньо Буста успя да намали на 40:30, след което направи нова точка и изравни - 40:40. Пред испанеца се откри шанс за пробив, но Григор не допусна изненада. Кареньо Буста пък очевидно изпитваше проблеми и след загубения първи гейм във втората част взе решение да се откаже, което прати Димитров на 1/8-финалите.

РЕЗУЛТАТИ И СХЕМА НА АUSTRALIAN OPEN 2020 - МЪЖЕ!
РЕЗУЛТАТИ И СХЕМА НА АUSTRALIAN OPEN 2020 - ЖЕНИ!