Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Кой освен Григор Димитров дава сили и вдъхновение на Мария Шарапова. Чаровната рускиня се класира на полуфинал на "Порше Гран При" в Щутгарт с награден фонд 795 707 долара. Русокосата бивша №1 в света трябваше да мине през обрат, за да надвие друга екслидерка в света – Ана Иванович.

Какво донесе успеха на Мария с 2:1 сета (7:5, 4:6, 6:4)? След втория сет Шарапова взе “тоалетна пауза”. След няколко минути усамотена в тоалетната Маша се върна коренно променена. Грешките й изчезнаха, започна да раздава печеливши точки по целия корт и набързо поведе с 3:0 гейма в третата част, след два пробива срещу Иванович. След това обаче рускинята отново започна да играе прибързано и да греши, сръбкинята върна пробивите и изравни за 4:4. Шарапова върна пробива за 5:4, а след това затвори сета с 6:4.

В първия сет Маша спечели първите два гейма, последваха три за Иванович за 3:2 в нейна полза. До 5:5 двете взимаха подаванията си. Половинката на Григор проби за 6:5, а след това затвърди пробива си на свой сервис за 7:5. Във втората част двете печелеха без проблеми сервис геймовете си до 5:4, когато Шарапова не издържа и допусна пробив, с което Ана Иванович спечели с 6:4.

В спор за място на финала световната номер 2 ще играе с представителката на домакините Ангелик Кербер. Германската номер 3 в схемата се наложи над Ярослава Шведова (Казахстан) с 6:3, 7:6 за 77 минути.