Карен Хачанов спечели титлата на тениса турнир АТП 250 в Алмати на твърди кортове. На финала руснакът победи в три сета канадеца Габриел Диало - 6:2, 5:7, 6:3 за повече от 2 часа и 20 минути на корта.

Така руснакът спечели близо 160 хиляди долара от наградния фонд на турнира и прибави 250 точки към актива си, като трябва да напредне от 26-о място, което заема в световната ранглиста в момента.

Карен Хачанов, който бе поставен под номер 3 в схемата на турнира, започна силно мача с пробив, а след това направи и втори за 4:1 в първия сет, като след това спечели с 6:2.

Във втората част той поведе с 4:2 и пропусна пет точки за пробив при сервис на Диало, като това можеше да реши бързо мача. За сметка на това канадецът се защити, след това върна пробива и взе подаването на Хачанов с 12-ия гейм, като изравни резултата - 7:5.

Така се стигна до трети сет, в който опитът на Хачанов се оказа решаващ. Руснакът поведе с 5:2 след два пробива, загуби веднъж сервиса си, но след това отново проби Диало и приключи мача с 6:3.

Диало бе по-добър при асовете - 7 на 6 и при печелившите удари - 32 на 29, но Хачанов бе по-ефективен при ретурите и направи по-малко непредизвикани грешки - 31 срещу цели 46 за канадеца.