ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Организаторите на турнира от Големия шлем „Ролан Гарос“ излязоха с официално съобщение след международния скандал, който се разрази заради посланието, написано от Новак Джокович върху обектива на телевизионна камера след победата му над американеца Александър Ковачевич в първия кръг. Както е известно, Джокера изписа "Косово е сърцето на Сърбия! Спрете насилието" и това предизвика сериозно негодувание в косовските медии.

„Няма официални правила на турнирите от Големия шлем, които се отнасят до това какво играчите могат или не могат да говорят или пишат. Федерацията по тенис на Франция няма да прави никакви изявления или да заема позиция по този въпрос“, пише в официалното съобщение.

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

36-годишният сърбин направи коментар на написаното и обяви, че няма намерение да се извинява за заетата позиция. Написаното от него е във връзка с поредното напрежение между косовската полиция и представители на сръбското малцинство, при което се съобщава за поне десет ранени.

„Аз не съм политик и нямам намерение да влизам в политически дебати. Като сърбин ми е болно за случващото се в Косово. Това е най-малкото, което мога да сторя. Чувствам отговорност като обществена личност и като син на човек, който е роден в Косово. Чувствам необходимост да окажа подкрепа на цяла Сърбия. Нямам намерение да се оправдавам и бих повторил действията си. Аз съм против войната и всякакви конфликти. Винаги съм готов да изразя позицията си публично“, заяви Джокович.

РЕЗУЛТАТИ ОТ "РОЛАН ГАРОС" ПРИ МЪЖЕТЕ И ЖЕНИТЕ

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!