Румънката Симона Халеп се отказа от участие на тенис турнира в Сидни заради стомашно-чревна инфекция. Водачката в основната схема трябваше да стартира срещу Каролина Плишкова днес по обяд местно време, но бе заменена в схемата от "щастливата губеща" Никол Гибс. Американката бе отстранена в първия кръг на квалификациите от миналогодишната шампионка Цветана Пиронкова. Гибс обаче загуби от Плишкова без да спечели и гейм - 0:6, 0:6.

Вчера от турнира в Сидни се отказа и бившата №1 в света Каролин Вожняцки. Датчанката не успя да доиграе мача си от първия кръг с чехкинята Барбора Захлавова-Стрицова. Датчанката падна с 4:6 в първия сет и при 1:1 във втората част прецени, че няма да може да продължи заради проблем с лявата китка. Тя остава под въпрос и за първия за годината турнир от "Големия шлем" – Откриото първенство на Австралия.

В същото време поставената под №3 в основната схема Агниешка Радванска отстрани Ализе Корне с 6:3, 6:2, а шестата в схемата Екатерина Макарова елиминира Елина Свитолина със 7:6(1), 6:2. Седмата в схемата Доминика Цибулкова пък изхвърли френската квалификантка Кристина Младенович с 6:2, 6:2.