Лейтън Хюит спечeли първата си титла от 2010 година, след като победи Роджър Федерер на турнира в Бризбейн. "Винаги е вълнуващо, когато срещнеш най-добрите на финал. Ето защо все още не съм се отказал, а продължавам да играя тази игра. Дълги години очаквах този момент, така че бях готов за днешното предизвикателство", сподели шампионът Хюит.

"Победата ми е още по-ценна заради качеството на тенисистите, които участваха тук. Турнирът не беше никак лесен за печелене, а и аз не бях сред Топ 4 на поставените, така че трябваше да изиграя пет мача. През тази седмица имаше много приятни моменти и позитивни неща, които да запазя за останалата част от сезона. Да победиш може би най-великият в историята, и то на финал, значи много. Играх страхотно на финала, а на Роджър му трябваше малко време, за да навлезе в мача. В първия сет виждах топката толкова голяма, все едно е футболна. Без значение къде пласираше сервиса си, аз винаги бях там. Чувствах се страхотно на корта. Постепенно Роджър намери играта си, намали лесните грешки и в края на втория сет, и особено в началото на третия, започна да сервира доста по-добре", допълни 32-годишният тенисист.

"В началото на последния сет трябваше да се боря здраво, за да не му позволя да получи предимство. Едва за втори път участвах на този турнир и се радвам, че стигнах до титлата. Всъщност вече съм печелил почти всеки турнир, който се провежда в Австралия", добави още Хюит, който освен 82 000 долара от наградния фонд, си осигури и 250 точки за ранглистата, които ще го изкачат от №60 до №43 в света./БЛИЦ