Шампионката от US Open Ким Клайстерс призна, че е изненадана и разочарована от отпадането си от Australian Open. Белгийката загуби със смазващото 0:6, 1:6 от поставената под номер 19 Надя Петрова в мач, продължил само 52 минути. Клайстерс допусна страшно много грешки, което е доста изненадващо на фона на представянето й след завръщането на корта миналото лято и титлата в Бризбейн в началото на сезона.

"Неприятно е. Това е нещо, което не искаш да се случва често. Неприятно е, че стана в тази фаза на турнира. Мачове като този се случват веднъж годишно. Не ме боли от резултата, а от начина, по който играх. Бях напълно извън ритъм, въобще не чувствах ударите си. От друга страна, тя игра отлично. Сервираше много добре и беше агресивна, но аз й позволих да действа така", сподели Ким. 

"Не играх много добре и в предишните си мачове в Мелбърн, но днес беше още по-зле. Това е мач, който искаш да забравиш колкото може по-бързо. Просто да си починеш няколко дни и след това да започнеш отново да работиш. Играх добър тенис миналата седмица в Бризбейн. Жалко, че не го направих тук в Мелбърн. Аз съм много суеверна. Затова съм малко объркана, тъй като направих всичко по същия начин - яденето, спането, всичко. Не съм променяла нищо", допълни белгийката./БЛИЦ