Водачът в схемата Холгер Руне се класира за втория кръг на турнира по тенис на твърда настилка в Бризбейн с награден фонд от 661 585 щатски долара. Датчанинът не направи най-убедителния старт на новия сезон, но все пак успя да се справи с австралиеца Макс Пърсел след 4:6, 6:4, 6:2 за час и 42 минути игра.

Руне имаше проблеми в началото на двубоя, като допусна изоставане от 0:3 гейма. При последвалата пауза той напусна корта, тъй като, както той обясни след срещата, е прехидратирал и е трябвало да се обезводни малко. След завръщането си Руне върна пробива, но в края на първия сет допусна нов такъв и представителят на домакините Пърсел поведе.

Силите на австралиеца обаче не стигнаха за нещо повече и в следващите два сета Руне спечели без големи проблеми.

Във втория кръг Руне ще играе с руснака Александър Шевченко.

Друг руснак - Роман Сафиулин, също се класира за втория кръг в Бризбейн. Той поднесе изненадата на деня, отстранявайки поставения под номер 3 Бен Шелтън от САЩ след 6:3, 6:7(6), 6:3.

Сафиулин бе безгрешен на свой сервис, с което напълно неутрализира 12-те аса, които записа американецът. Руснакът спечели 44 от 50 разигравания при вкаран първи сервис, 62 процента при втори сервис и спаси всички пет възможности за пробив, които имаше Шелтън в мача.

Във втория кръг Сафиулин ще срещне австралиеца Алексей Попирин.