Роджър Федерер спечели трудно с  6:3, 2:6, 6:4 срещу испанския тенисист Роберто Баутиста Агут в двубой от третия кръг на "Мастърс" турнира в Шанхай преди няколко дни, като двубоят ще бъде запомнен и с един спорен момент.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

При 4:4 една топка на Агут беше върната с непредизвикана грешка от ракетата на Федерер, но съдиите отсъдиха, че първоначално топката е била в аут. Агут обаче обжалва, топката се оказа добра, но съдията отсъди преиграване, а не директна точка за испанеца. Малко по-късно в същия гейм Агут допусна решаващ за мача пробив.

Няколко дни по-късно испанецът нападна, макар и косвено швейцарския тенисист, като заяви, че той е фаворизиран от съдиите:

"Това не е първият случай, в който има фаворизиране. Не мисля, че загубих заради това отсъждане, но също така не мисля, че реферът беше прав", каза испанецът.

"Разочарован съм от резултата, защото направих доста, за да се поставя в добра позиция за победа. Това беше първият случай, в който бях толкова близо до победа над Федерер. Моментът беше ключов, поведох 30:0 с два добри сервиса, при 30:30 усетих напрежението. В такъв критичен момент, решаващо разиграване и при равенство, една точка повече или по-малко е решаваща", добави испанският тенисист.