Контузия мъчи Новак Джокович. Това съобщи сърбинът след първия си мач на Мастърса в Монте Карло - категоричната победа с 6:1, 6:0 над испанеца Алберт Монтанес.

"От една седмица насам изпитвам болка в китката. Добре, че мачът ми с Монтанес беше много кратък и това ми помогна да не я претоварвам. Надявам се, че в следващите няколко дни състоянието й ще се подобри", заяви Ноле.

Събинът първоначално планираше да участва и на турнира на двойки, партнирайки си с Фабио Фонини, но в крайна сметка реши да пази китката и да се концентрира изцяло върху мачовете си на сингъл, където защитава титлата си от миналата година.

Сърбинът е жител на Монте Карло, привлечен от облекчената данъчна политика в Княжеството, а домът му се намира само на няколко минути от мястото, където се провежда надпреварата на клей и това го кара да се чувства почти като у дома си. "Винаги е специално да играя в града, в който живея. Къщата ми се намира на 2-3 минути от клуба и това прави този турнир по-специален в сравнение с другите", добави Джокович.