Коронавирусът може да нанесе пореден тежък удар по спорта и в частност на тениса, тъй като организаторите на Уимбълдън не изключиха възможността да отменят турнира, ако ситуацията с COVID-19 не се подобри.

Те признаха, че стартът на легендарната надпревара (29 юни) е поставено на карта, а заради опасността от заразяване, вече са затворени музеят и магазините на тенис комплекса.

"Продължаваме да наблюдаваме ситуацията с коронавируса и да реагираме според нея, като работим в тясно сътрудничество с правителството и съответните здравни органи. След препоръката на властите да се работи от вкъщи, за когото е възможно, затворихме музея и магазините на Уимбълдън. Външните съоръжения на All England Club и на голф клуба остават отворени за членове. Към този момент планираме турнирите на трева и The Championships да се състоят. Постарали сме се максимално много от работниците ни да си вършат работата от домовете", се казва в обръщение на организаторите.

Припомняме, че колегите им от US Open (31.08. - 7.09.) и "Ролан Гарос"(21.09. - 28.09.) ще играят през лятото и началото на есента с надежда COVID-19 вече да е в историята.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!