ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Една от най-отровните змии в света се появи на корта по време на мач от турнира по тенис в Бризбeйн, в който участва и Григор Димитров. Срещата между Доминик Тийм и Джеймс Маккейб от квалификациите беше прекъсната за около 40 минути, след като влечугото беше забелязано от хора от трибуните.

50-сантиметровото животно беше идентифицирано като източна кафява змия (Pseudonaya textilis), която е определяна като втората най-отровна сухоземна змия. 

След като зрители сигнализираха на съдията за случващото се, мачът беше прекъснат. На място се появи професионалист, който успя да я улови и за щастие до инциденти не се стигна.

 200 лв. Начален Бонус Спорт!

"Любител съм на животните, особено на екзотичните. Но разбрах, че тази змия е била наистина опасна заради отровата си, а тя бе съвсем близо до децата, които подават топките. Ситуацията бе много опасна. Досега такова нещо не ми се бе случвало и никога няма да го забравя", коментира Тийм след победата си.

Бившият шампион от Откритото първенство на САЩ се справи трудно с Джеймс Маккейб (Австралия), спасявайки три последователни мачбола при сервис на съперника, за да стигне до успеха - 2:6, 7:6(4), 6:4.

Австриецът, който в момента е чак на 98-ото място в световната ранглиста, изоставаше с 2:6, 3:5 и 0-40 срещу 20-годишния Маккейб, но постигна невероятен обрат и продължава напред в турнира. За място в основната схема в Бризбейн Тийм ще играе с италианеца Джулио Дзепиери.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!