Представителят на домакините Гаел Монфис се оттегли от Откритото първенство на Франция по тенис. 36-годишният ветеран трябваше да играе тази вечер във втория кръг на "Ролан Гарос" срещу поставения под номер 6 Холгер Руне (Дания), но се отказа заради болки в китката на ръката. 

Монфис стартира с драматична победа във вторник над Себастиан Баес (Аржентина), като преодоля изоставане от 0:4 гейма в решителния пети сет. Ветеранът продължи напред след 3:6, 6:3, 7:5, 1:6, 7:5. С избухването в петия сет Монфис накара публиката на корт "Филип Шатрие" да запее "Марсилезата".

"Физически се чувствах добре тази сутрин, но имам проблем с китката, който не може да бъде решен. Чувствах го още в мача срещу Баес. Отидох на преглед и лекарят ми каза, че не е добре да играя с такава контузия. В първия кръг беше рисковано, но днес реших, че не трябва да продължвавам", каза Монфис, който е трикратен четвъртфиналист в турнира, а през миналия сезон не участва заради операция на петата.

Той ще остане в Париж, за да подкрепя съпругата си Елина Свитолина, която вчера се класира за третия кръг при жените след успех над австралийката Сторм Хънтър с 2:6, 6:3, 6:1.

Украинката Свитолина прави завръщане в професионалните тенис през този сезон, след като през октомври миналата година роди дъщеря им Скай. 

РЕЗУЛТАТИ ОТ "РОЛАН ГАРОС" ПРИ МЪЖЕТЕ И ЖЕНИТЕ