Григор Димитров загуби с 6:7, 6:7 от италианеца Матео Беретини в среща от 1/8-финалите на турнира във Виена (Австрия), която е мач номер 500 в кариерата на българина. Двамата имаха само един сблъсък досега (през април тази година), спечелен от Григор с 2-0.

Срещата започна гейм за гейм, а в деветия българинът показа колебание и позволи на Беретини да поведе с 40:15, но все пак се спаси от пробив. До края нямаше изненади и всеки печелеше подаването си, за да се стигне до тайбрек. В него Гришо стигна до пробив за 2:0, след което изостана с 2:3. Изравни, отново изостана за 4:5 и пак изравни, за да се стигне до 6:5 за италианеца и пробив в негова полза за крайното 7:6 (7:5) в първия сет.

Вторият сет се превърна в копие на първия и Гришо отново се измъкна от пробив, но във втория гейм. До края нито един от двамата не сгреши при свой сервис, като Димитров на два пъти печелеше подаванията си на нула. Беретини поведе в 6:5, след което имаше мачбол за победа в мача, но не се възползва и Григор доведе сета до тайбрек. Там Беретини поведе с 6:1 и не се забави много, за да довърши българина с крайното 7:6 (7:1).

За Димитров битката с Беретини беше втора от турнира във Виена, като на 1/16-финалите той победи Дамир Джумхур (Босна и Херцеговина) с 6:3, 7:5. В следващата фаза Беретино ще срещне победителя от срещата Хьон Чунг (Южна Корея) и Андрей Рубльов (Русия), които играят утре по обяд.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Харесайте страницата ни във Фейсбук за още интересни новини от света на спорта!!!