Григор Димитров допусна разочароваща загуба на старта в Атланта, но пред него вече стои нов турнир – Abierto de Tenis Mifel в Лос Кабос, Мексико. В първи кръг най-добрият ни тенисист ще играе срещу Стийв Джонсън.

Това ще бъде седми мач между двамата, като към момента българинът води с 4-2 победи. Три от успехите на Григор идват именно на твърди кортове, като това са и последните им двубои – в Синсинати и Пекин през 2016 г., и в Бризбейн година по-късно.

В момента Джонсън е на 93-а позиция в света а балансът му за 2019 г. е 10-17.

При евентуална победа Димитров ще срещне Гуйдо Пея или квалификант, а на четвъртфинал най-високо класирания му противник би бил Кристиан Гарин. В половината на първата ни ракета са още Михаил Кукушкин и Диего Шварцман.

Лидер на другата половина е Фабио Фонини, който ще започне директно от втори кръг, а във втори ще срещне Марсел Гранойерс или представителя на домакините Лукас Гомез. В четвъртината му е Тейлър Фриц, а в половината – Лука Пуй и Раду Албот.

Ако успее да намери ритъма си, бившият №3 бързо може да се превърне в един от фаворитите за трофея от категория ATP 250.  Решението на Григор да играе в Лос Кабос дойде по-скоро като изненада, имайки предвид, че в същото време се провежда ATP 500 надпреварата във Вашингтон, където първата ни ракета има пет участия.