Титаните на съвременния тенис Рафаел Надал и Новак Джокович сътвориха поредния шедьовър помежду си на "Ролан Гарос", а сърбинът се класира за финала на надпреварата в Париж.

Световният номер 1 надделя с 3:6, 6:3, 7:6 (4), 6:2 над абсолютния фаворит, който неслучайно носи прозвището Крал на клея. Битката продължи повече от четири часа, а Джокович поведе с две победи в общия баланс между двамата големи - 30 на 28 победи. Загубата е едва трета за Матадора при всичките му участия на турнира. Испанецът не успя да постигне голямата цел - да спечели за 14-и път надпреварата в Париж и да изпревари по титли от Големия шлем Роджър Федерер. В момента и двамата имат по 20.

Ако Новак Джокович спечели финала срещу гърка Стефанос Циципас, той ще стане с 19 трофея.

Срещата на "Филип Шатрие" започна отлично за Надал и нищо не предвещаваше какво ще се случи. Испанецът поведе с 5:0 в първия сет, но Ноле успя да намали малко разликата и да загуби частта след три спечелени гейма.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Джокович започна мощно втория сет, дръпна с 2:0, а решителен пробив при 3:2 му позволи да стигне до изравняване в мача. Двамата си размениха по два пробива в третия сет и се стигна до тайбрек. Сърбинът бе доста по-стабилен на сервис и записа решителен минипробив при 4:3 в своя полза, което му позволи да спечели трети сет и да поведе.

Надал даде всичко от себе си, за да изравни и да вкара срещата в решителен пети сет. Испанецът поведе с 2:0, но последва вихрушка. Джокович спечели шест поредни гейма и сложи край на мача.