Най-популярният испански тенисист Рафаел Надал победи австриеца Доминик Тийм с 6:3, 5:7, 6:1, 6:1 във финала и спечели за рекорден 12-и път трофея на „Ролан Гарос“. Това бе девети успех за испанеца от 13 сблъсъка с този съперник в последните четири сезона и четвърта поредна победа над австриеца на този турнир от Големия шлем, след като предните три бяха с по 3:0 сета, последната от които на финала миналата година. Краля на клея има вече 93 победи и само 2 загуби в тази надпревара, ликувайки с титлата при всяко свое участие.

Заради дъждовното време в Париж австриецът почива по-малко преди финала, но въпреки това започна силно и първи направи пробив, за да поведе с 3-2 в първата част. Надал реагира и вдигна оборотите, печелейки четири поредни гейма за 6:3 в своя полза.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Във втория сет и двамата тенисисти сервираха много силно и не се стигна до нито една възможност за пробив до 12-ия гейм. Тогава Тийм проби и след 7:5 в своя полза изравни сетовете.

Испанецът заигра изключително силно в третия сети отвя съперника, пробивайки го три пъти за крайното 6:1. Надал контролираше изцяло събитията и в четвъртата част, в която същ триумфира 6:1.

Така испанецът затвори мача след точно три часа игра, ликувайки с 18-а титла от Големия шлем и доближавайки се на две от рекордьора Роджър Федерер. Тийм загуби и втория си финал в турнири от голямата четворка, като поражението отново бе от Краля на клея.