Министърът на спорта Красен Кралев коментира актуални теми в спорта. Една от тях е отказът на Григор Димитров да играе за България за Купа Дейвис.

"Аз не мога да се сърдя на Григор, всеки има право на избор. Той си има екип, който преценява как да играе, къде да участва, на кои турнири. След всяко решение има взаимоотношение с обществеността и тя или го приема, или го отхвърля. Националната фланелка е много тежка", заяви Кралев в БТВ.

"Всеки има различен мотив (б.р. - коментира отказите на Бербатов и Казийски). Обществото преценява дали този мотив е достатъчен, или тези спортисти да бъдат критикувани. Самите журналисти извадиха какво са направили тенисистите от Топ 10. Всички звезди не само са участвали за Купа Дейвис, а и в турнири в държавта си. Всеки си нови отговорност. Ние обаче трябва да им създадем условия и чак тогава да им търсим отговорност", добави министърът.

"Всеки ден ме питат, кога ще построим нов национален стадион. Кой да играе на него?! Концертите пълнят само стадионите. Националният отобр има три сериозни мача за двугодишен цикъл. Отборите не играят евротурнири. Дайте тези пари, които ще ги дадем за нов стадион, да ги дадем да оправим физкултурните стадиони. За нивото на футбола, за нивото на нашата лека атлетика, този стадион е идеален", каза още Красен Кралев.