Симона Халеп сложи край на приказката на Кори Гоф на тазгодишния "Уимбълдън". Световната №7 се възползва от непредизвиканите грешки на 15-годишната тенисистка и наложи контрол в разиграванията, които ѝ донесоха победата в осминафиналния сблъсък - 6:3, 6:3.

Форхендът на Коко не се намираше на обичайното ниво и тя често прибързваше с ударите, рискувайки прекалено много. Румънката показа солидна игра от основната линия и се класира на четвъртия си четвъртфинал на "Уимбълдън", както и на 13-и в турнирите от Големия шлем, а там ще спори с Шуай Джън.

В крайна сметка Гоф сътвори история на „свещената трева“, тръгвайки от квалификациите и постигайки шест последователни успеха, включително над Винъс Уилямс, Магдалена Рибарикова и Полона Херцог.

Халеп започна мача убедително и проби още в първия гейм, но след това не успя да затвърди предимството си и Гоф реализира рибрейк. Скоро американката започна да играе по-добре от посрещане и стигна до две точки за пробив в четвъртия гейм, но не ги материализира, тъй като Халеп се защитаваше умело.

Самата румънка пое контрол в разиграванията, като често разчиташе на бърз преход от отбранителни в атакуващи действия. Форхендът на 15-годишната тенисистка пък не беше на обичайното ниво и тя допусна много грешки от тази страна, тъй като се опитваше да играе с много топ спин. Цялата тази комбинация от фактори скоро доведе до пробив за Халеп при 3-2.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Тази тенденция се запази до края на сета. Макар да изпитваше трудности в собствените подавания, световната №7 показа солидна игра от основната линия и поддържаше аванса си. При 5-3 тя поведе с 40-0. Гоф отрази един от сетболите, но после румънката реализира минаващ удар от форхенд и поведе в частите с 6-3.

Добрата серия на Халеп продължи след почивката. Когато сервираше във втория гейм, американката стана жертва на дълбоките удари на съперницата и след грешка от бекхенд ѝ даде точка за пробив. Спаси я, но впоследствие допусна първата си двойна грешка в мача и скоро изостана с 0-2.

Младата тенисистка не се предаде и веднага натисна опонентката с мощни ретури. Един такъв от бекхенд ѝ донесе преднина от 40-0. Халеп отрази два от брейкболите след добри начални удари, но после сгреши от бекхенд и пробивът беше върнат.

Постепенно Гоф започна да излиза на мрежата и реализира две добри успешни акции. При 2-3 обаче 15-годишната тенисистка отново показа, че напрежението я е завладяло. Играта ѝ се срина с няколко непредизвикани грешки от централната част на основната линия и допусна нов пробив, с което Халеп остана на два гейма от победата.

Румънката затвърди брейка и стигна до два поредни мачбола при 5-2 след няколко грешки на Гоф. Коко обаче реализира страхотно стоп воле, а след грешка на Халеп в аут успя да се измъкне и да остане в мача. Началният удар се оказа истински помощник на Симона и тя спечели с 6-3 6-3, слагайки край на приказката на 15-годишната американка.