Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна на 1/8-финалите на турнира от категория ATP 1000 в Синсинати. Той отстъпи с 3:6, 3:6 пред поставения под №1 в схемата  Данийл Медведев. 

Среюата продължи час и половина, като и в двата сета руснакът успя да запише пробиви в решителните моменти и да триумфира. За сметка на това Димитров не се възползва от много от своите възможности, особено през първия сет. Тогава хасковлията имаше шанс да дръпне с добра преднина и да спечели тази част, но се случи обратното.

Във вторият сет Гришо допусна два пробива и логично приключи участието си в Синсинати. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)
 

Първи сет
Григор се справи добре със сервиса на руснака в първия гейм и допри имаше възмопжност за пробив, но не се въпозлва от нея. Последва бърз гейм за хасковлията и нова възможност за брейк в негова полза. Медведев този път спаси две точки за пробив и отново се измъкна от трудната ситуация. 

За сметка на това още при следващия сервис на хасковлията, руснакът успя да пробие и да дръпне с 3:1. Гришо отвърна със същото и резултатът отново бе близо до изравняване. Уви, Димитров допусна нов пробив, за да изостане с 2:4. След тази размяна на брейкове, сетът влезе в релси и двамата спечелиха сервисите си до края на тази първа част. Така след 6:3 Медведев спечели първия сет.
 

Втори сет
Сервисът на Григор се разстрои и Медведев, който е втори в световната ранглиста, бе близо до пробив още на старта. Все пак Гришо удържа и поведе. До 3:3 тази част бе равностойна, като българинът успя да се спаси още няколко пъти от пробиване.

Това обаче се случи в следващите два поредни негови серивс гейма и всичко приключи след 6:3 и в тази част за Медведев.