Германският тенисист Александър Зверев си навлече гнева на редица тенисисти, фенове и специалисти, след като се оказа участник в бурно плажно парти в Монако. Купонът, организиран от дизайнера Филип Плейн, е само няколко дни, след като световният №7 в ранглистата на АТР обяви, че ще се подложи на изолация.

23-годишният немец от руски произход направи обещанието, след като участва на турнирите в Белград и Задар от веригата „Adria Tour“, организирана от Новак Джокович. Оказа се обаче, че четирима от тенисистите са заразени с коронавирус: Ноле, Григор Димитров, Борна Чорич и Виктор Троицки. Сред инфектираните са треньори и близки на четиримата.

Зверев беше сред участниците на лудия купон в дискотека след турнира в Белград. Двете прояви под егидата на Джокович обаче станаха нагледна демонстрация колко бързо COVID-19 се разпространява сред хора, които са в изключителна близост.

Сред критиците на германския тенисист е и скандалджията Ник Кириос.

„Виждам да се случват много противоречиви неща по света, но това, което ме извади от кожата ми е поведението на Саша Зверев. За пореден път. Човече, за пореден път. Колко голям егоист си? Ако имаш смелостта да публикуваш в „Туитър”, че ще поправиш държанието си и на своя инициатива ще се изолираш за 14 дни, че се извиняваш на хората, че поставяш здравето им под риск, поне си стой вкъщи за тези 14 дни. Стой там с приятелката си. Господи, светът на тениса ме вбесява. Сериозно, колко големи егоисти може да сте всички?“.“, заяви австралиецът във видео, публикувано като стори на профила му в „Инстаграм“.