Легендарният американски тенисист Пийт Сампрас засипа с похвали първата ракета на България Григор Димитров и предложи услугите си да му помага в бъдеще. На този етап амбициите на 42-годишния американец, който чувства глад за тенис, не са да става треньор на българина, а само да му разкрие някои от тънкостите на играта.

"Мнозина определят Димитров като потенциален победител в турнир от Големия шлем. Аз определено бих искал да работя с него. Не да съм му треньор, а просто съветник. Треньорството е прекалено голямо отдаване на една кауза. Но със сигурност искам да му разкрия някои от тънкостите”, сподели Сампрас на пресконференцията преди демонстративния сблъсък срещу Андре Агаси от Световния ден на тениса в Лондон.

„Григор има истински, суров талант. Удря топката много добре и определено го чака добро бъдеще. Той е истинската звезда", допълни американецът, който не е единственият, който предрича бляскаво бъдеще на Гришо.

23-годишният българин често е сравняван с бившия номер 1 Роджър Федерер, а в последните дни отново е в светлините на прожекторите след титлата си от АТП турнира в Акапулко (Мексико), която е втора в неговата кариера.

Article.jpg