Експертът на Евроспорт Матс Виландер даде прогнозата си за предстоящия 1/4-финал на US Open между Цветана Пиронкова и Серина Уилямс. Очакваният с голям интерес мач започва в 19 часа и ще може да го гледате директно с картина в БЛИЦ.

Носителят на седем титли от Големия шлем смята, че американката е твърд фаворит и няма начин българката да поднесе нова изненада в Ню Йорк.

"Това е невероятна възможност за Уилямс. Не мисля, че има някакъв начин да загуби от Пиронкова. Тя играе чудесно винаги, когато има нужда да е агресивна. Ако има малко повече време за отиграване на топките, както очаквам да се случи срещу Пиронкова, ситуацията ще бъде перфектна за нея", коментира Виландер. 

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

България чака големия мач на Цвети! Вижте с колко ще набъбне джобът й при победа или загуба

"Серина играе все по-добре и не виждам кой би могъл да я спре, освен може би Осака. На Уилямс ѝ остават три тежки мача до трофея, но мисля, че ще се справи", добави шведът, който е шампион на US Open през 1988 г.

"Мисля, че Серина е способна да играе дори още по-добре, отколкото в момента. Сервисът й е добър и почти през цялото време държи инициативата по време на мачовете. Изглежда чудесно на корта, но мисля, че все още има място за подобрение", добави Виландер.

Мачът между Пиронкова и Серина Уилямс ще бъде излъчен на директно в ефира на Евроспорт 1.