Легендата на световния тенис Джон Макенроу заяви, че Новак Джокович е най-великият тенисист в историята. Според американеца хората ще оценят още повече успехите на Ноле, след като той се пенсионира.

“Той е допринесъл за този спорт както на корта, така и извън него. Джокович се опита да тласне спорта в посоката, в която самият той смята, че трябва да върви. Трудно му беше, когато го сравняваха с Рафа и Роджър, но той ги изпревари, което е невероятно.

След 10-20 години хората ще го обичат още повече. Когато спре да играе, те ще осъзнаят какво наистина е направил. Надявам се той да остане под една или друга форма в тениса, защото е изключително умен. Всички го уважават и това е нещо, което е много важно.

Когато аз се пенсионирах, всички ми казваха, че съм направил нещо страхотно. Докато играех обаче това очевидно не беше чак такава даденост. Сега Джокович направи много повече за този спорт от мен. Той се справи чудесно и даде пример на останалите състезатели

Той има репутация на лош човек, на Дарт Вейдър или каквото и да е. Не знам дали е поради начина, по който изглежда, или това откъде е. Има много причини, но те са безсмислени. Харесва ми да виждам емоция на корта. Той я показва и се вдъхновява, когато публиката го освирква, защото въвлича феновете в играта.

Какво повече можем да искаме? Той направи промяна в тениса. Сега хората ще го оценяват повече, защото се състезава срещу Алкарас в битката на поколенията. След десет години ще бъде оценяван още повече.”, заяви Макенроу.